24 Haziran 2012 Pazar

GALATASARAY VE DİĞERLERİ




               İçimden geldi, bu konuda uzunca kendimi ifade etmem farz oldu. Çünkü ortalık karıştı, düzen bozuldu. 

               Hani bir ara fenerbahçeliler "17'ye karşı 1" diye bir yalan sloganla dolaşıyorlardı ortalıkta, "fenerbahçe cumhuriyeti" gibi yalan..


               Aslında bunu tamamen yaşayan Galatasaray; fakat yine nemalanan fenerbahçe, beşiktaş gibi kulüpler. Nasıl mı? 


               Her şey ortada aslında. Şike sürecinde utanmasalar tek suçluyu Galatasaray gösterip, fb ve bjk'yi kurtarma peşine düşen Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören federasyonları ortada. Bunun son halkası da zaten geçenlerde Galatasaray'ın PFDK'ya sevk edilmesiyle yaşandı. Krizi çözmek yerine, içine herkesin dahil edildiği bir çözüm yolu, ancak kafası kocaman olan bir federasyon başkanı ile bulunabilirdi. Tüpçü de bunu yaptı. Ancak yine bekledikleri gibi olmadı. Galatasaray adını lekelemek isteyenler, yine hüsrana uğradı...


                Mesela son zamanların popüler konusu, Ali Sami Yen Arena'nın bjk ile ortak kullanımı.. Bir başbakan, bir spor bakanı, bir iktidar düşünün ki, bu olayın gerçekleşmesi için seferber olmuş. Fikret Orman'ın nasıl bir çevreden olduğu malum, hükümetle arası gayet iyi. İstediği gibi at koşturabilir bürokratik konularda.. O da bunu yapıyor. Ama bu gerçekten acınası bir durum aslında


                Beşiktaş, birkaç ay sonra 110. yılını kutlayacak. Ve şu anki durumları yancılıktan, aşağılık kompleksinden, çapsızlıktan ve duruşsuzluktan ibaret. Bence Beşiktaşlıların oturup düşünmesi lazım. Ama bir fikir edineceklerinden şüpheliyim. Zira söz konusu Galatasaray ise fenerliyle beşiktaşlı kardeştir her zaman. Bu öyle bir kardeşliktir ki adı konulamaz. 


                Öncelikle şunu artık bilmesi lazım diğer takımların taraftarlarının. Arena peşkeş çekilmedi Galatasaray'a. Ali Sami Yen arazisinden vazgeçip Seyrantepe'ye giderek, devlete milyon dolarlar kazandırdı Galatasaray. Karşılığında ise devletten nankörlükler gördü. Hala da görüyor. Stat konusunda Galatasaray'a yapılan devlet baskısı herkesin malumu. 15 Ocak 2011'de Galatasaray taraftarına aleni bir şekilde küfür eden Suat Kılıç, bugün spor bakanı ve Galatasaray'a baskı üstüne baskı yapıyor. Beşiktaş zaten yancı, bu baskı onların işine geliyor. 


                 Neden kimse şu soruyu sormuyor : fenerbahçe yöneticileri Beşiktaş'a "gelin Kadıköy'de oynayın" dediler, Beşiktaşlılar neden kabul etmedi?


                 Olay ulaşım falansa, İnönü Stadı'nın hemen önünden Kadıköye vapurla geçiyorsun. Ya da metrobüse binip Saraçoğlu'nun hemen önünde iniyorsun? Seyrantepe'ye gidiş geliş çilesini bilmeyen yokken, sen neden Arena için ısrar ediyorsun? Yoksa olayın perde arkası farklı mı sayın Fikret Orman?


                 2003 yılında bize Olimpiyat Stadı kapısını gösterenler, şimdi neden iktidarın götünü yalayarak Olimpiyat'a gitmemek için Arena kozunu oynuyorlar? 


                 Görüldüğü gibi bunlar, sürekli Galatasaray üzerine oynanan oyunlar. Galatasaray'ı sürekli içinde bulundukları kaos ortamına çekmek ve orada tutmak isteyenlerin oyunları. Kindar bir hükümetin, güç gösterisi yapmak adına Galatasaray üzerinden oynadığı oyunlar. 


                 Gündemde savaş var. Suriye ile sıcak temaslar var ve milletin derdine bak anasını satayım. 


                 Şunu da söyleyelim ki cahiller okursa öğrensin: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena devletindir. Tıpkı diğer tüm statların devlete ait olduğu gibi. Ancak, üst kullanım hakkı da Galatasaray'ındır. Bu durumda kararı Galatasaray Genel Kurulu "hayır" şeklinde verecektir. Siz de siktir olup gideceksinizdir. 


                 Cahil, hazımsız rakipler gerçekten can sıkıcı. Araştırma yapmayan insanlara yazıyla cevap vermek beyhude bir çaba olsa da, umut işte.. 


                 Yalnız ve güzel Galatasaray'ım; yarın bizim, yılmayasın. Yüreğinde güç olmalı..
                 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder